Picnic op tv!

Screen Shot 2016-03-21 at 16.21.11“Met Fleur van KRO-NCRV Binnenstebuiten!,” klinkt het opgewekt net voor kerst 2015 aan mijn telefoon. Een goede twee minuten in het gesprek realiseer ik mij dat ik niet goed heb geluisterd. Ik zag een 020 nummer, vermoedde een andere klant, nam met een half oor op…en realiseer mij nu dat ik al heel veel heb gemist. Schande! Gelukkig kan ze er hartelijk om lachen en begint ze rustig opnieuw. Ze is van Binnenstebuiten (waar wij op dat moment nog nooit van gehoord hebben: met zijn tweetjes drie banen doen, doet iets met je vrije tijd en met je sociale leven), is op zoek naar de Haagse piccalillymakers (inderdaad dat zijn wij) en stelt eigenlijk kort en goed voor dat ze met Alain Caron opnames bij ons komen maken voor Binnenstebuiten. Ehm. Juist. Alain Caron. Ok.

Maar we weten niet of we wel willen. Na een meer dan groot jaar zijn we moe, aan het afronden en bovenal met veel zin aan het uitkijken naar onze fietsvakantie in Sri Lanka. Tegelijkertijd: hoe vaak krijg je nu deze kans? Het is ook wel avontuur! We hebben het nog nooit meegemaakt. Fleur komt praten en binnen 5 seconden zijn we overstag: zoveel enthousiasme, zoveel plezier en een programma met zoveel liefde gemaakt. Dat moeten we gewoon doen. Geen cynische afzeiktv, maar gewoon: warm, leuk, optimistisch, vrolijk.

De opnamedag komt. De ploeg komt. Caron komt. We praten en koken. Rijden met onze 2cv naar de Haagse Markt. Vinden het leuk om ook onze uienvrouwtje Esther in de spotlights te zetten. En aan het eind van de dag eten we het heerlijke recept dat Alain maakt met onze piccalilly circus. Ja, wij zien nu in de uitzending onze moeie koppen. Maar iedereen die het gezien heeft, ziet dat niet, zeggen ze overtuigend. Ze zien ons plezier, onze liefde voor ons product en de lol die we maken over het gasfornuis. En dat, dat is het allerbelangrijkste.

Nog niet gezien? Ga dan snel kijken!! En vooral: maaaakkkkk dat heerlijke recept met heilbot.

Social Share Toolbar

About Margo

In 2011 gingen wij er met onze inmaakproducten op uit. En dat werd een succes! Dus in 2012 riepen we meteen: We Gaan Doorrrrrrrr. Met vaart, plezier en volledig gericht op zurigheid, hartigheid en zoutigheid. Oftewel: een levens sans jam. Met de droom om nog meer inmaaklekkers te ontwikkelen, chutneyliefhebbers en -makers wereldwijd te leren kennen en nieuwe inmaakwegen te bewandelen. Wandel je mee op ons zure, hartige en zoute inmaakpad?
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *