Stilte & storm

Screen Shot 2015-01-28 at 11.11.55Oooops…14 augustus de datum van ons laatste blog. Dat is toch echt even terug. Terwijl “blog” toch ergens verband houdt met “actueel”. Net niet gelukt. Waren wij omgevallen? Nee hoor, verre van! We hebben staaaaaaaapels piccalilly geproduceerd en verkocht en dat zette ons weer eens aan het denken.

Denken + productie = stilte op blog.

Waarover dachten wij?

Over het succes van de piccalilly. Hoe dat zich verhoudt tot onze andere producten. Waarom juist die piccalilly zo populair is. Wat dat met onze bedrijfsvoering doet. Wat dat voor onze andere producten betekent.

Tuurlijk, na al die jaren en toffe reacties durven we het wel aan: in de wereld van de piccalilly maken wij in Nederland een van de lekkerste van de bubs. Dat helpt de verkoop vooruit. Maar dat is het niet alleen, leren wij zo zoetjes aan. Het is ook een product dat u kent. Waarvan u weet hoe u het eet. Waarbij u het eet. Dat maakt het voor eenieder een makkelijk(er) product. Want geloof ons: onze andere producten zijn ook verdomd lekker hoor!

Voordat we nu de platte verkooppraat in gaan, terug naar Het Punt. Piccalilly Is Bekend. Zie daar: stap 1 in ons denkproces.

Stap 2: Picnic staat bekend om producten die hoog op smaak zijn. Die we maken van onvolmaakte groenten.

Stap 3: we willen doorrrrrrrrr. Klein blijven, exclusief en van topkwaliteit. Onze bestaande klanten blijven bedienen en verrassen, bedachten we. Maar ook: internationaal. Jawel! Heus en waarachtig! We willen Er Op Uit. Dat heeft consequenties.

Toen stap 4. Potverdikkie die deed pijn. Want wie vooruit wil, moet durven kiezen. Durven ook iets achter te laten. We keken kritisch naar onze productielijn. Past wat we nu hebben, wat organisch is ontstaan, past dat nu maximaal bij wat wij willen en waar vraag naar is? Vreest u niet, onze oren naar De Markt laten hangen zullen we nooit volledig doen. Daar zijn we te eigenwijs en te eigenzinnig voor. Niks niet geleuter met marktonderzoek, Picnic is Picnic en maakt eerst en vooral wat Picnic lekker vindt. Wat we wel perse willen in onze eigenwijzigheid, is onderscheidend zijn. U moet meteen denken: Picnic! Goed lang verhaal kort: assortiment tegen ons eigen licht gehouden en we hebben geschrapt. McGreens Dreams, Ooops Onion en Route du Soleil zijn niet meer. Te weinig onderscheidend, te weinig Picnic.

Stap 5: R&D. Want er is ruimte voor nieuw. Deze stap zijn we nu aan het zetten. Neuzen in specerijen. Hoofden in boeken. Handen in pannen. Mislukkingen ehm…in de groenbak. Die draait overuren. Iedere keer wordt het echter een stukje beter. Wat we aan het maken zijn? We houden u nog even in spanning. Het wordt een serietje. En het komt in mei. Dan leggen alle vogels een ei en daar gaan wij dit jaar aan meedoen. Tot die tijd houden wij u zoveel mogelijk op de hoogte, en geloof ons: waar het stil bleef in New York, gaat u het merken als wij de storm van de nieuwe producten ontketenen!

Social Share Toolbar

About Margo

In 2011 gingen wij er met onze inmaakproducten op uit. En dat werd een succes! Dus in 2012 riepen we meteen: We Gaan Doorrrrrrrr. Met vaart, plezier en volledig gericht op zurigheid, hartigheid en zoutigheid. Oftewel: een levens sans jam. Met de droom om nog meer inmaaklekkers te ontwikkelen, chutneyliefhebbers en -makers wereldwijd te leren kennen en nieuwe inmaakwegen te bewandelen. Wandel je mee op ons zure, hartige en zoute inmaakpad?
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *