Picnic wordt verdacht!

Screen Shot 2014-08-01 at 10.15.40Ja, u leest het goed. Picnic in the Park wordt verdacht. Of het ernstig is? Neuh. Wel een beetje hilarisch. En ook een tikje pijnlijk. Het wordt dus ook een on-picnics scherp blogje. Wij worden er namelijk van verdacht dat wij een reus van een marketingbudget hebben. Een marketingbudget waar een middelgroot MKB bedrijf stilletjes van zou worden. Waar de directie over zou moeten vergaderen met de Raad van Bestuur zou het uitgegeven gaan worden.

Laat ons het uitleggen.

Wij hebben voor de grap alle aanvragen en aanvraagjes voor potjes Piccalilly Circus (dat is de populairste) eens bij elkaar opgeteld. Dan bedoelen we niet de aanvragen van onze geliefde verkoopadresjes. Want die heten namelijk bestellingen. Nee, wij bedoelen aanvragen voor producten voor sponsoring, voor in pakketjes, doosjes, tasjes en aanvragen om op beurzen te staan met proeverijen. De aanvragen variëren van “het lijkt ons goed voor uw business als u ons 150 potjes levert” tot wat gesoigneerdere verzoeken voor oplagen boven de 1000. Dat is dan marketing voor ons. Vergroting van de naamsbekendheid. Merkpresence. Onder de aandacht brengen bij Grote Partijen en Echte Tijdschriften. Nou kan ik niet reuzengoed tellen, maar mijn ingenieursechtgenoot wel, en de aanvragen bij elkaar opgeteld zijn het equivalent van – houd u vast, zet u schrap: rond de €17.000,- En dat is dus het eerste half jaar van 2014.

Hilarisch.

Zeker als je bedenkt dat wij allebei een gewone Grote Baan hebben naast Picnic in the Park. Dat het vreselijk hard werken is om alles te combineren en rond te breien. Dat wij overal communiceren dat we klein zijn. Specifiek. Bijzonder. Onze eigen smaak volgen. Daar ook geen concessies aan doen. Kleine oplagen maken. Niet Overal Willen Staan.

De “aanbiedingen” (want zo heet dat dan wat je krijgt in je mailbox of aan je telefoon) gaan nog steeds uit van “Massa is kassa en kassa is wat ze willen.” Ze zijn wij dan he. Correctie. Tuurlijk moet de schoorsteen roken. Dat doet die van onze Echte Banen. Met Picnic willen wij een Empire of our Own Passion bouwen om het eens op zn goed Nederlands te zeggen. In massa produceren is onvermijdelijk inboeten op kwaliteit. Daar beginnen we niet aan. Daar passen we voor. Dat doen we niet. Klein, fijn, hoogwaardig, exclusief en superieur in smaak. Daar gaan we voor.

Voor onze Empire of our Own Passion betalen we in vrije tijd, geld, en doen we fantastische relaties op met mensen als Jaime en Herman van Foodelicious die zonder aarzelen met een grote winkel voor kleine oplagen en authentieke leveranciers gaan van hoge kwaliteit. Voor de Jochems van Gransjean die een Groot Merk als GransJean ook wil vullen met kleinschalige hoogwaardige producten. Voor de Maykes van Deliverte die met hart en ziel zeggen: ik verkoop uitsluitend wat ik zelf lekker vindt! Voor de Krachtige Ambachters in Rockanje die passievol hun toko tot een enorm succes aan het maken zijn gebaseerd op lokaligheid en kleinschaligheid. Met de Rubens van Fritez die van voren af en toe niet meer weet hoe hij van achter leeft omdat zijn frieten zo’n succes zijn en hij daar alleen de beste piccalilly op wil hebben. Maken we een keer een of twee extra grote potten, dan neemt hij die zonder aarzelen en met een grote glimlach af. AuBainMarie die ons een fantastisch kerstpakket gunt. Eetschrijver die energie geeft met zijn passie voor eten en zijn kennis van inmaak historie. En zo kunnen we nog wel even door gaan. Allemaal kleine ondernemers, die keihard werken samen met andere kleine ondernemers, waarbij ieder een fair share krijgt en doet. En maakt u zich geen zorgen: onze telers zijn ook blij met ons, u mag dat zelf checken.

Tuurlijk het is allemaal een keuze, de gekkigheid die we combineren. Het leven is een keuze, om er eens een gemeenplaats in te gooien. Maar mogen wij u die ons benaderd voor gratis spulletjes eens een Gekke Gedachte meegeven: als u centjes wilt verdienen met uw idee waar wij worden gevraagd gratis mee te doen, is het dan een idee dat u meeneemt dat wij aan onze inspanning ook centjes willen verdienen? Dat u langs die lijnen uw businessmodel ontwikkelt en daarmee de kleine producent een hart onder de riem steekt in plaats van een spreekwoordelijk bruin hoopje in de zak van de kleine producent doet?

Beste consument, weet dus ook dat mocht u ergens ooit een doosje, pakketje, tasje of anders zien met een potje van ons: dan is dat absoluut fair trade. Wij wensen u veel keuzewijsheid.

Social Share Toolbar

About Margo

In 2011 gingen wij er met onze inmaakproducten op uit. En dat werd een succes! Dus in 2012 riepen we meteen: We Gaan Doorrrrrrrr. Met vaart, plezier en volledig gericht op zurigheid, hartigheid en zoutigheid. Oftewel: een levens sans jam. Met de droom om nog meer inmaaklekkers te ontwikkelen, chutneyliefhebbers en -makers wereldwijd te leren kennen en nieuwe inmaakwegen te bewandelen. Wandel je mee op ons zure, hartige en zoute inmaakpad?
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *