Witte rook uit de Picnic schoorsteen!

Screen Shot 2014-03-04 at 09.29.19Witte rook uit de Picnic schoorsteen: Holy Smoke is geboren! De eerste echte Picnic in the Park special!

Van idee (“Een reeks specials, dat zou een goed idee zijn!”) naar realisatie…alsof we het noooooooooit eerder hadden gedaan, zo hebben wij dit pad bewandeld. In doodse communicatiestilte, constateerden wij net toen we onze laatste blogpost over Groeneveld zagen. Foei a nous!

Dus even een razende rondgang door de afgelopen maand om u te verlichten over ons pad. Een Picnic special is een bijzonder inmaakproduct dat we in principe eenmalig maken, in kleine oplage. Een product dat in principe niet standaard in het assortiment komt. Waar natuurlijk wel de bekende kromme groenten in zitten.

Dan moet daar een etiket op. We hebben een huisstijl. Wij terug naar de onvolprezen Studio Bassa. En die stellen dan meteen van die nozele vragen he. Moet het strak in de reeks passen? Of een duidelijk broertje of zusje zijn van? Of mag het ook wat verder weg zijn, dat je denkt als klant: neefje of nichtje van die potjes? Of wil je helemaal een nieuwe stijl waarin je bijvoorbeeld alleen nog de vlinders terug ziet? Welke kleuren gaan we doen? Oplagen versus drukkosten moesten worden uitgezocht. Enzovoorts. Hele nozele vragen waar je dan toch wel een antwoord op moet verzinnen.

En dan nog de inhoud van het potje. Daar wilden we ook nog wat aan klussen en sleutelen.

Dan moest het bij elkaar komen…Maar voilà: het is er! Op speciaal verzoek van Foodelicious Herman Specker is de eerste serie Holy Smoke geboren. Een must bij iedere andijviestamppot, bij bloemkool, door de boerenkool, op een toastje met een zacht kaasje, maar denkt u ook eens wat wilder: crème fraiche op een toastje met eens stukje zal en daaarrrrrrrroverheeeeeen een beetje van de baconchutney. Hell yes!

Dus: rappig rennen naar Foodelicious of naar hun websjop en verover zo’n potje want er zijn er maar een paar!

 

 

Social Share Toolbar

About Margo

In 2011 gingen wij er met onze inmaakproducten op uit. En dat werd een succes! Dus in 2012 riepen we meteen: We Gaan Doorrrrrrrr. Met vaart, plezier en volledig gericht op zurigheid, hartigheid en zoutigheid. Oftewel: een levens sans jam. Met de droom om nog meer inmaaklekkers te ontwikkelen, chutneyliefhebbers en -makers wereldwijd te leren kennen en nieuwe inmaakwegen te bewandelen. Wandel je mee op ons zure, hartige en zoute inmaakpad?
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *